Aanmelding en wachttijden

Patiënten kunnen worden verwezen via de huisarts. De aanmelding bij Bouwman Psychiatrie kan telefonisch, per e-mail of via de contactpagina op de website plaatsvinden. 

De minister van VWS heeft in 2017 bepaald dat de maximaal aanvaardbare wachttijd 4 weken is als het gaat om ‘aanmeld-wachttijd’ en 14 weken voor de totale wachttijd tot de start van de behandeling. 

Bouwman Psychiatrie onderscheidt zich van andere psychiatrische instellingen in Almere en Lelystad door deze normen ruimschoots te halen.

Onze norm is dat er binnen vijf werkdagen per mail op een aanmelding wordt gereageerd. Indien er nog geen aanmelding binnen is via de mail verzoeken wij u deze in te vullen en te versturen via de daarvoor bestemde button. Door het invullen van het aanmeldformulier krijgen wij een indruk van de problematiek waarin de patiënt zich bevindt en te bepalen of de patiënt bij Bouwman Psychiatrie de benodigde zorg kan verkrijgen.

In principe wordt een patiënt binnen vijf werkdagen uitgenodigd voor een intakegesprek door een Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige of de orthopedagoog. Indien de patiënt nadrukkelijk wil wachten op een afspraak met de psychiater, dan zal de afspraak bij de psychiater binnen een aantal weken plaatsvinden. 

Momenteel hanteert Bouwman Psychiatrie een wachttijd van 4 weken voor het eerste intakegesprek.

Deze informatie is voor het laatst bijgewerkt op 16-01-2019

Neem contact met ons op

Samen maken we het verschil
In de volwassenen-GGZ maken wij gebruik van de ‘kindcheck’; Dit staat voor alertheid voor de opvoedsituatie van de kinderen, waarbij tijdens de behandeling van ouders is er structureel aandacht voor kwetsbare kinderen. Vaak is er sprake van een erfelijke component: bij Bouwman Psychiatrie is het daarom mogelijk door volledig ontschot te werken een totaalaanbod te bieden binnen het GGZ domein, zowel voor ouders als kind.

Jeugd

Basis GGZ

Specialistische GGZ

Professionals