Professionals

foto-ruurd-bouwman-e1578058746441

Psychiater/medisch directeur/regiebehandelaar

Dhr. Drs. R. Bouwman is een zeer ervaren psychiater, die al lang meegaat en op meerdere plekken heeft gewerkt en heeft een aantal jaar geleden ook de mooie stap gemaakt om samen met dhr. Munnik R. Bouwman psychiatrie B.V. te starten.

AnkeHazeleger

Anke Hazeleger Huisarts

Ik ben Anke Hazeleger, van origine huisarts en huisarts-docent op het AMC. Ik ben ongeveer 17 jaar huisarts geweest en heb hierbij een lange periode in Almere in een gezondheidscentrum gewerkt. Hierbij heb ik ook al samen gewerkt met Rixta Vriend. Ik heb ruime ervaring met ADHD, een ook met stress, depressie en angst- gerelateerde klachten. Ik ben erg ruimdenkend, kijk breed naar lichaam- geest en ziel, regulier en alternatief en ben erg pragmatisch ingesteld. Het volledig gezien en gehoord worden is waar Bouwman psychiatrie erg voor staat en waar ik mij dan ook sinds kort bij thuis voel in het team en mede voor mag zorgdragen.

Rixtafotowebsite

GZ Psycholoog (Trauma behandeling)

Mijn naam is Rixta Vriend en ik ben GZ-psycholoog, supervisor VGCt en gerechtelijk deskundige NRGD. Naast mijn eigen praktijk werk ik een aantal dagdelen per week voor Bouwman Psychiatrie als regiebehandelaar bij casuïstiek waar complexe traumatisering en hechtingsproblematiek speelt. Dat doe ik voor volwassenen en hun kinderen. Daarbij werk ik altijd samen met een van de behandelaren. De presentievisie van Bouwman Psychiatrie spreekt mij aan, juist omdat de kracht van overlevers meer tot zijn recht komt als je echt mag zijn wie je bent.

ERIKFOTOwebsite

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige

Dhr. E. Munnik is zeer ervaren en gaat al heel lang mee in de zorg, Van verslavingszorg in Amsterdam, tot aan een autisme afdeling opzetten in de Meregaard. Heeft met veel mensen gewerkt en werkt al vele jaren samen met dhr. Bouwman en mevr. Vriend.

Ilona van Riemsdijk Casemanager jeugd en behandelaar

Mijn naam is Ilona van Riemsdijk. Ben casemanager jeugd, en behandelaar bij de Bouwman psychiatrie sinds 2023.vertical-Van origine ben ik Maatschappelijk werker, heb gewerkt met jeugdigen en hun gezin, dit deed ik op scholen en in residentiele instellingen. Sinds ruim 6 jaar werk ik naast de Bouwman als POH GGZ Jeugd.settings: mijn partner en twee kinderen woon ik in de omgeving Amsterdam, maar rij nu al 12 jaar richting Almere en de kennis rondom de mogelijkheden voor jeugd zijn mij zeer bekend. Ben opgeleid in de jaren als generalist. Ben gespecialiseerd in het werken met kinderen en jeugdigen tot 23 jaar. Met mijn kennis ervaring en weet van de Sociale kaart in Almere sluit ik mij graag aan bij het Bouwman team als casemanager tevens als behandelaar voor jeugd. Ik geloof in een één gezin één plan, door steun te bieden aan de jeugdigen en hun ouders bij Bouwman hou je de lijnen kort en overzichtelijk. De hulpverlening kan overweldigend zijn voor ouders en kinderen dit erkennen en hierin ondersteunen zie ik als mijn rol.

Pieterbakker

Pieter Bakker arts

Mijn naam is Pieter Bakker en ik ben arts en werk al een kleine 30 jaar in de psychiatrie waarvan de laatste 25 jaar bij GGZ-centraal in een FACT-team. Ik ben heel blij dat ik in de zomer van 2021 de overstap naar Bouwman psychiatrie heb gemaakt. Mijn nieuwe collega’s en oprichters van Bouwman Psychiatrie, Erik en Ruurd, ken ik al 25 jaar. Ik heb veel ervaring met autisme, psychotische- en persoonlijkheidsstoornissen. Daarnaast heb ik veel kennis in de medicamenteuze optie bij deze problematiek. Hierdoor denk ik een mooie aanvulling te zijn, binnen het aanbod van Bouwman Psychiatrie.

Ilsefotowebsite

Sociaal Pedagogisch Hulpverlener (Autisme deskundige)

Mw. I. M.J Mateijsen, Mijn missie is om anderen te horen en te ondersteunen tijdens hun herstel. De Visie van Bouwman psychiatrie om te werken vanuit ons hart en altijd te proberen zorgvernieuwend te werken, past dan ook perfect bij mij. Ik ben als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en autismedeskundige nauw betrokken bij de behandeling van voornamelijk mensen met AD(H)D en autisme.

Mike(88)

Mike Tenge Muziektherapeut

Dhr. Mike Tenge, Muziek is voor mijzelf altijd een manier geweest om door moeilijke periodes heen te komen. Aan deze levenservaringen heb ik op latere leeftijd de opleiding tot muziektherapeut aan de Hogeschool Utrecht toegevoegd. Daardoor ben ik nu in staat om met behulp van muziek anderen te helpen met hun hulpvraag.

pasfoto Ans

Ans Roes

Ans Roes Verpleegkundige, maatschappelijk werker, lichaamsgericht werker.

Chrisnieuwfotowebsite

Social Worker en ervaringsdeskundige

Dhr. C. ter Horst, Bij Bouwman Psychiatrie ben ik werkzaam als HBO Social Worker, HBO ervaringsdeskundige.

thijsfotowebsite

Psycholoog

Dhr. Thijs Goumans, Centraal staat bij mij dat ik de cliënt zie als onderdeel van zijn/haar omgeving en haar/zijn eigen geschiedenis/levenservaring. Lichaam en geest zijn één en beïnvloeden elkaar voortdurend. Samen met de cliënt ga ik uitzoeken waar er de ruimte is voor een ontwikkeling naar meer evenwicht en harmonie in het leven, zodat deze zich beter kan gaan voelen en van daaruit verder kan groeien.

AfbeeldingPaula

Ervaringsdeskundige

Mevr. Paula van Ginkel, Ik ben Paula. Ik werk bij Bouwman Psychiatrie/Kitchen of Life als ervaringsdeskundige. Hierbij is de herstelondersteunende zorg de meest voor de hand liggende ‘werkvorm’. Voor mij komt dit neer op gesprekspartner zijn. Presentie is daarbij de basishouding.

foto-kamal-bergman

Het Bestuur

Dhr. K. Bergman Bestuurder, Al vanaf 2020 werkzaam in deze prachtige familie, waar de client op 1 staat. Na mijn werk voor een energiereus ben ik gaan werken in de zorg. En ik ben hartelijk opgevangen door collega's, vrijwilligers en cliënten. In deze kleine organisatie werken wij dag, avond en soms in de nacht aan de vraag van onze hulpvragers. Dat doen wij met een open blik en een zeer groot hart. Daarnaast ben ik persoonlijk begeleider en mag ik graag muziek maken en schrijven. Voor vragen kunt u gerust mailen: kamal@bouwman-psychiatrie.nl

Team

Het Bouwmanteam is zeer divers en op die manier zorgen wij voor een goede balans. Maatwerk zit sterk in ons DNA. Bij het behandelen van complex chronische Coomorbiditeit komt veel kijken en is het altijd zorgvuldige wegen van de manier hoe. Op verschillende manieren blijven wij geschoold en zorgen wij voor de professionaliteit die nodig is om vragen zo goed mogelijk beantwoord te krijgen.

Daarnaast werken wij ook met ervaringsdeskundigen, die wij jaarlijks opleiden. Wij leren van hun inzichten en hulpvragers zijn blij met de gesprekken die gevoerd worden. 

Medewerkers van het secretariaat hebben niet alleen kennis van administratieve taken maar hebben ook ervaring met ggz en dragen ook altijd hun steen bij.