Het Bestuur 

De Raad van Bestuur bij Bouwman Psychiatrie bestaat uit 

Dhr. K. Bergman, Voorzitter van de Raad van Bestuur

Dhr. J. Flier, lid van de Raad van Bestuur

Neem contact met ons op

Bij Bouwman Psychiatrie werken wij vanuit ons hart, en vanuit het “hart”. Het “hart” is een ruimte binnen de praktijk waar zowel behandelaren als professionals, cliënten, patiënten en ervaringsdeskundigen samen komen en waar gewerkt kan worden aan herstel en het opbouwen van bouwgrond. Zonder veilige bouwgrond, zal de fundering nooit stevig staan. Een plek waar verbinding is: minder formeel, maar waar altijd oprechte aandacht is.

Psychiater

Dhr. Drs. R. Bouwman

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige

Dhr. E. Munnik

GGZ Agoog | Autisme Specialist

Dhr. J. Flier

Mijn missie is anderen laten schitteren… dan straal ik.
Op mijn bevlogen en eigen wijze bewandel ik vooral de niet gebaande paden met als primaire focus: de ander te ondersteunen gezien te worden in wie hij of zij is.
Ik ben in ieder moment, vanuit oprechte betrokkenheid en nieuwsgierigheid, ten volle aanwezig in het contact met de ander.

Anderen zeggen over mij:

In het contact is hij op een mooie manier intens aanwezig. Jørgen ziet de ander wie hij/zij werkelijk is! Hij voelt goed aan. Jørgen heeft een warme interesse voor de ander en weet de ander het gevoel te geven bij hem thuis te mogen komen. Hij  weet de echt belangrijke thema’s bespreekbaar te maken. Dit doet hij met een warmte en betrokkenheid waarbij mensen meer dan gemiddeld bereid zijn om met hem over deze thema’s te delen. Mensen die willen thuis komen bij zichzelf, mogen bij Jørgen thuis komen.

GGZ-agoog is een hbo-zorgprofessional die is gespecialiseerd in herstel ondersteunende zorg en werkt op het scharnierpunt van zorg en welzijn. vanuit de presentie- en herstelbenadering, help ik mensen met ernstige, complexe en crisogene psychische klachten. Ik ben gespecialiseerd in psychosociale therapeutische behandeling aan volwassenen met autisme (ASS) en AD(H)D en bijkomende problemen zoals depressie en angst, alsmede aan mensen met persoonlijkheidsstoornis en/of psycho-trauma. In bijzonder waar het traumabehandeling betreft werk ik nauw samen met experts op dit gebied.
Ik werk veelvuldig samen met ervaringsdeskundigen.

Als ACT therapeut leer ik cliënten op een andere manier met hun vervelende gedachten, gevoelens, en sensaties om te gaan dan hun eerste automatische reactie hun ingeeft: oplossen! Het blijkt namelijk dat het gevecht aangaan met gedachten en/of gevoelens (of ze juist proberen te vermijden) er juist vaak voor zorgt dat deze een grotere invloed krijgen op iemands leven. Het alternatief is acceptatie van deze vervelende ervaringen. Niet omdat deze zo leuk zijn, maar omdat je niet wilt dat ze nog meer ruimte innemen in je leven. Met de energie die je overhebt, kun je je vervolgens richten op de dingen die er wel echt toe doen! De kern van ACT is de filosofie dat het vechten tegen onvermijdelijke ervaringen/problemen uiteindelijk ten koste gaat van een waardevol, vitaal leven

GZ Psycholoog (Trauma behandeling)

Mw. Drs. R.J. Vriend

Maatschappelijk Werker 

Mw. A. Roes

Mijn missie is om anderen te helpen hun kracht weer te (her) vinden.

Ik doe dit niet alleen door praten maar ook mensen letterlijk in beweging te zetten en de aandacht daarbij op het lichaam te vestigen. Hierdoor maak je contact met je gevoel.

Achtergrond informatie:

Ik ben verpleegkundige en maatschappelijk werker, maar ook ervaringsdeskundige. Ik heb zelf de weg van het verwerken van trauma naar herstel mogen afleggen. Hierdoor voel ik mensen die ik behandel goed aan en kan daardoor aansluiten bij het gevoel van dat moment. Ik heb daarnaast nog verschillende therapeutische opleidingen gevolgd om me daarin te specialiseren.

Wat mensen over mij zeggen:

Mensen vinden mij een warme persoonlijkheid die zeer betrokken is bij de behandeling. “Ik voel me gehoord, gezien en begrepen” is iets wat mensen mij vaak teruggeven.

Sociaal Pedagogisch Hulpverlener (Autisme deskundige)

Mw. I.M.J. Mateijsen-Dolderman

Rouw- en Verliesbegeleider

Mw. M. Arbous

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige

Mw. G.B. Wielzen

Ondersteunende diensten 

Secretariaat 

Medewerkers van het secretariaat hebben niet alleen kennis van administratieve taken maar hebben ook ervaring met ggz.

Ervaringsdeskundigen 

Wij werken met een team van ervaringsdeskundigen. Klik hier  voor meer informatie.

Basis GGZ Chronisch

Specialistische GGZ

Professionals