Werkwijze

Hoe gaan wij te werk

 

Bouwman Psychiatrie heeft een eigen(wijze) visie op toegankelijke geestelijke gezondheidszorg. Of het nu om een korte, snelle effectieve aanpak gaat of om een intensieve behandeling in een langdurig traject, behandelingen geschieden zoveel mogelijk volgens de richtlijnen van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie. Maar wel op een wijze waardoor Bouwman Psychiatrie zich wenst te onderscheiden van de gevestigde GGZ instellingen.  Wij werken namelijk vanuit ons hart en proberen altijd zorgvernieuwend te werken; om de zorg, voor de kwetsbare burgers die maatwerk nodig hebben, te kunnen bieden.

Bij Bouwman Psychiatrie hechten wij naast de psychiatrische behandeling veel waarde aan herstel ondersteunende zorg en presentie.

Wij hebben voor ons herstel ondersteunende functie Stichting Eigenwijs Herstel opgericht. De stichting is door hulpvragers zelf opgericht en zal in 2023 een eigen website hebben, met daarin alles omtrent herstel. 

Maar er is meer: door het bieden van herstelondersteunende zorg en presentie, willen we mensen helpen te leren leven met hun beperkingen en kwetsbaarheden zodat zij weer zo goed mogelijk in de samenleving kunnen functioneren. Daarbij kijken we naar de kracht van mensen en de mogelijkheden die zij hebben. De aanwezigheid van ervaringsdeskundigen in het “Hart” is hier een voorbeeld van. 

Werken vanuit het Hart: want daar klopt het! 

Bij Bouwman Psychiatrie werken wij vanuit ons hart, en vanuit het “Hart”.

Het “Hart” is een ruimte binnen de praktijk waar zowel behandelaren, naast hun consulten, alsmede professionals, cliënten en ervaringsdeskundigen, vrijwilligers samenkomen en waar gewerkt kan worden aan herstel en het opbouwen van bouwgrond. Zonder veilige bouwgrond, zal de fundering nooit stevig staan. Een plek waar verbinding is: minder formeel, maar waar altijd oprechte aandacht is. Dit kan een samen lunchen zijn, een informeer gesprek zijn en andere soorten van presentie. 

Angst, depressie, trauma, adhd of autisme, kunnen een forse druk leggen op het leven van alledag.

Maak gebruik van ons contactformulier.