Wat doen we?

Over Psychiatrie Bouwman

 

Bouwman Psychiatrie is een behandelcentrum in Almere waar u terecht kan voor behandeling van lichte tot matige psychische problemen (basis GGZ Chronisch) tot aan specialistische GGZ behandeling bij zwaardere psychische problemen voor volwassenen.

Het behandelteam bij Bouwman bestaat uit een team conform multidisciplinaire richtlijnen: een Psychiater, een GZ Psycholoog, GGZ-Agogen, Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundigen, een arts en Maatschappelijk Werkers. Bovendien werken wij met ervaringsdeskundigen.

  • Missie:
    Bouwman Psychiatrie B.V. wil u, met psychische problemen, helpen de kwaliteit van hun leven te verbeteren. Dit doen wij door het bieden van specialistische psychiatrische behandeling; met aandacht voor alle levensgebieden. Alle behandeling en zorg die R. Bouwman Psychiatrie B.V. verleent, heeft als doel: grip op uw leven te krijgen. Onze deskundigheid gaat uit van kracht, mogelijkheden en wensen van u en uw omgeving. Wij bieden onze behandeling zo dichtbij mogelijk  bij u aan en zo kort mogelijk; zo lang en intensief als noodzakelijk.

Visie:

  • Bouwman Psychiatrie B.V. heeft een eigen(wijze) visie op toegankelijke geestelijke gezondheidszorg. Of het nu om een korte, snelle effectieve aanpak gaat of om een intensieve behandeling in een langdurig traject, behandelingen geschieden zoveel mogelijk volgens de richtlijnen van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie. En wel op een wijze waardoor Bouwman Psychiatrie zich wenst te onderscheiden van de gevestigde GGZ-instellingen.
    Wij werken namelijk vanuit ons hart. We zijn zorgvernieuwend en bieden het maatwerk dat nodig is. Dit betekent ook dat we op andere locaties kunnen zijn. 

Bij Bouwman Psychiatrie hechten wij, naast de psychiatrische behandeling, veel waarde aan herstel ondersteunende zorg en presentie; er zijn, door te luisteren, samen stil te zijn of gezamenlijk te eten, een film te kijken en of te lachen. 

Natuurlijk draagt de medische behandeling bij Bouwman Psychiatrie daar voor een groot deel aan bij. Wij doen veel meer: door het bieden van herstel ondersteunende zorg en presentie, willen we cliënten helpen te leren leven met hun beperkingen en kwetsbaarheden, ook als we daarvoor naar een andere locatie moeten. Daarbij kijken we naar de kracht van de cliënt en de mogelijkheden die zij hebben. De aanwezigheid van ervaringsdeskundigen in het Hart is hier een voorbeeld van.

Angst, depressie, trauma, adhd of autisme, kunnen een forse druk leggen op het leven van alledag.

Maak gebruik van ons contactformulier.